top of page

Presserespons:
 

LUNA SECONDA (udvalg)

Årets digitale forestilling: Luna Seconda, Sydhavn Teater
Juryens begrundelse: Med umættelig nysgerrighed kælede kameraerne for to måner, to kroppe og en oversvømmet verden fuld af fugle i forrådnelse. Som en feberdrøm gik teaterstreamingen så tæt på klimakrisens globale mareridt, at nærbillederne af den tvivlsomme sandhed om parret og dets drømmebarn blev til foruroligende undergangsbølger. Smukt og ulækkert – og vanvittigt live.


”Omsider lykkes teaterstreaming. Eminent oversvømmelsesdrama med fostre uden fremtid. Sydhavn Teater skaber sanselige chokbølger med sin syrede teaterstreaming af Ursula Scavenius’ makabre apokalypsetekst ’Luna Seconda’.”
– Anne Middelboe Christenen/Information

Ditte Menneskebarn (udvalg)
"Sydhavn Teater får ’Ditte Menneskebarn’ til at genopstå i livskraftig form, uden sentimentalitet, men med rå sanselighed og politisk indignation."
- Monna Dithmer/Politiken

SKYD SNEHVIDE (udvalg)
Kunstnerisk leder af Sydhavn Teater og skuespiller Mille Maria Dalsgaard er heksen, det emotionelle og farlige moderdyr, der vil ofre alt for sit barn; hun gør alt det rigtige, selvom det også er det forkerte, hun siger ligefrem selv undskyld med det samme, hvis barnet bebrejder hende noget. Hun er martyren over dem alle, hun himler med øjnene, for hvem tager sig af morbjørnen? Skyd Snehvide er satirisk kærkommen kritik af det hellige moderskab; mor-barn relationen som ur-skabelsen og fortællingen for kvinder bærende på al betydningsdannelse og mening.
- Mette Garfield/Iscene

SKYGGE (Eurydike siger) (udvalg)

”Heldigvis har Sydhavn Teater fået status af lille-storby-teater og Københavns Kommune har lige  bevilliget 1 mil. kr. til renovering af Østre Kapel, hvor teatret bl.a. spiller, så der i fremtiden vil blive opsat endnu flere iøjnefaldende forestillinger med ligeså fantastisk interessant og aktuelt tekstudvalg som hidtil.”
– Mette Garfield/Iscene

"Eurydike gennemgår en frigørelsesproces, hvor kjoler, angst og fristelsen i at være intet spiller afgørende roller. En frigørelsesproces af sin identitet som sin berømte mands skygge. Men den Eurydike vi oplever er ikke nogen skygge. Hun er intens og vild i Mille Maria Dalsgaards portræt."
- Rosa Danielsen/Ungt Teaterblod

D'ARC (udvalg)
"Jo mere jeg tænker forestillingen igennem, jo mere opdager jeg, hvor genial den er. For mig som publikum er der intet på spild i mørket, men så snart jeg forlader salen, er det min tur til at tage stilling til, hvem der er helgen, og hvem der er morder. Med Jeanne D’arc og Gilles de Rais i tankerne, vil jeg begive mig ud i nutiden med et nuanceret blik på virkeligheden."
- Sidsel Stoustrup/Ungt Teaterblod


ET MOBILT DUKKEHJEM (udvalg)

Anne Middelboe Christensen, Information d. 19.9. 2014
"Mille Maria Dalsgaard er en uimodståelig Nora. Rasende langt ind i knoglerne og samtidig vildt sårbar under pornoparykkerne. Hendes ’økologiske sexarbejde’ handler om frigøre sig. Men egentlig er hun bare i panik mellem pailletterne."

Monna Dithmer, Politiken d. 22.9.2014
"Mille Maria Dalsgaard har et godt underholdende greb om alle de outfits,
parykker og tirader af ord, Nora står og ifører sig".

Tine Hjorth, Kulturshot d. 27.9.2014
"Mille Maria Dalsgaards Nora er gennemseksualiseret, stædig og hungrende"

 

FRØKEN SMILLAS FORNEMMELSE FOR SNE (udvalg)

 

Seniorbladet
Forestillingen får fem ud af seks stjerner – den femte stjerne gives til Mille Maria Dalsgaard. 

Kristian Husted, Politiken d. 15.6.2015

Som datter af en grønlandsk mor og en dansk far står hun med én fod i den grønlandske fangerkultur og én i dansk modernitet, splittet imellem natur og kultur, myte og hård videnskab.

Den identitetskamp går rent igennem.


Anne Middelboe Christensen, Information d. 13.6.2015
Den drevne skuespiller Mille Maria Dalsgaard mestrer den underlige kunst at holde ansigtet komplet neutralt eller hysterisk smilende, uanset hvilke grufuldheder hendes mund siger.

Lovecopenhagen.dk
Man kan desuden ikke blive andet end imponeret over den energiudladning og helt eminente udstråling, som de to skuespillere formår at præsterere. Jeg sad med en gennemgribende følelse af ubehag, når de skreg og følte mig intimideret, når de gik i hundene og helt tæt på publikum. Jeg kunne mærke deres sindstilstand på min egen krop – og det var mega fedt!

Kulturtid.dk

På scenen står de to eminent dygtige skuespillere; Mille Maria Dalsgaard og Jonas Littauer. Og de fanger publikum fra første sekund. Timingen sidder lige i skabet hver eneste gang, og det er en sand fornøjelse, at se hvordan de glider ind og ud af de mange roller, hvordan deres samspil gror ind i hinanden, og krydsningen mellem dialog, monolog og skarpe sangtekster er imponerende.


DEN SOM BLINKER ER BANGE FOR DØDEN (udvalg)

Anne Middelboe Christensen, Information 31.3.2014
"Mille Maria Dalsgaard kan spille Knuds Romers mors desperation så langt ud, at man er lige ved at hoppe op på scenen og kræve forestillingen stoppet.(...) Og Mille Maria Dalsgaard, der også er uddannet i Berlin, har en mimisk evne til at bringe sine figurer helt ud ad de mest groteske tangenter – for øjeblikket efter at spille fuldkommen neutralt og med pokerfjæs."

 

GregersDH, d. 26.3.2014
"De to unge skuespillere gennemspiller de mange situationer og de mange rolleskift i et vældigt tempo og med en præcision i variationen, der er imponerende. De kan uden vaklen synge Brecht og Kurt Weills Seeräuber-Jenny. Eller julesalmer, hvor danske og tyske ritualer knaser mod hinanden. Og de kan ramme tekstens krybende vrede og blodige ironi i skildringen af den mobning, skolekammerater og naboer plager familien med – der er pinefulde skildringer af moren, der arrangerer fødselsdag for sønnen og stædigt gennemfører alt på tysk maner."

Kirsten Dahl, Aarhus Stifttidende, d. 8.5.2013
"De to skuespillerpræstationer, især Dalsgaards, er fremragende."

 


TRUTH AND DARE, Det frie felts festival

 

Monna Dithmer, Politiken d. 31.1.2015

"Som publikum kan man dog godt tørre angstens sved af panden. For det er ikke mig, men Mille Dalsgaard, der skal stritte med sine hvide bryster og drukne sig selv i ketchup, så det står i kaskader ud af munden."

 

 

bottom of page